Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru Donald Trump: Omul propus de el pentru Curtea Supremă, judecătorul Brett Kavanaugh, a primit voturile Senatului

San Jose Mercury News
Brett Kavanaugh

Senatul american a aprobat sâmbătă numirea judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, la capătul unui haotic proces de confirmare marcat de acuzaţii de agresiune sexuală împotriva magistratului atunci când era tânăr, transmite AFP.

Brett Kavanaugh, care a respins ferm aceste acuzaţii, a obţinut o scurtă majoritate (58-40), oferind o victorie importantă preşedintelui Donald Trump, care urmează să pună judecătorii progresişti în minoritate pentru mulţi ani în rândul celei mai înalte instanţe judiciare din SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un nou cuplu divorțează! Care este motivul

În urmă cu o săptămână, Comisia Juridică a Senatului de la Washington a dat aviz favorabil numirii lui Brett Kavanaugh în funcţia de judecător al instanţei supreme, dar senatorul republican Jeff Flake a anunțat că în plen va vota pentru Kavanaugh doar după încheierea anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ordonată de preşedintele Donald Trump pe fondul polemicilor.

Procesul de vot a fost întrerupt de câteva ori de protestatarii prezenți în sala unde s-a desfășurat votul, aceștia strigând "rușine".

Citește și: ANAF taie în carne vie! Recuperare de ultimă oră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.