Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Antony Blinken avertizează că va fi 'foarte dificil' să se obţină retragerea trupelor ruse din Kazahstan

Antony Blinken
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi-a exprimat vineri îndoiala cu privire la necesitatea, pentru Kazahstan, de a cere desfăşurarea de trupe ruse în faţa revoltelor care afectează ţara şi a avertizat că va fi ''foarte dificil'' să se obţină retragerea acestora, relatează AFP.

''O lecţie din istoria recentă este că odată ce ruşii sunt pe teritoriul vostru, uneori este foarte greu să-i faci să plece'', a avertizat secretarul de stat american la o conferinţă de presă, la Washington.

Citește și: VIDEO| Şeful diplomaţiei americane promite Kievului că 'nu vor exista discuţii despre Ucraina fără Ucraina'

''Cred că autorităţile şi guvernul din Kazahstan sunt cu siguranţă în măsură să gestioneze în mod corespunzător aceste manifestaţii, să menţină ordinea respectând în acelaşi timp drepturile manifestanţilor. Aşa că nu înţeleg clar de ce simt nevoia unui ajutor din exterior'', a remarcat Antony Blinken.

Joi, diplomaţia americană a avertizat deja trupele ruse împotriva oricărei încălcări a drepturilor omului sau a oricărei încercări de a ''prelua controlul'' asupra instituţiilor ţării, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO| Secretarul de stat al SUA: 'Suntem gata să răspundem cu forţă la o nouă agresiune rusă, dar o soluţie diplomatică încă este posibilă'

Kazahstanul se confruntă din primele zile ale noului an cu revolte care au pornit de la manifestaţii de protest în urma scumpirii gazelor lichefiate şi care au căpătat revendicări politice, cu manifestări anarhice, clădiri oficiale incendiate şi ciocniri violente între forţele de securitate şi participanţii la aceste manifestări, despre care autorităţile kazahe afirmă că unii sunt înarmaţi.

Rusia a trimis în Kazahstan peste 70 de avioane militare cu trupe şi echipamente, în urma cererii de ajutor adresate de preşedintele kazah Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.