Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incredibil: Închiși cu forța într-un magazin Ikea după depistarea unui contact COVID

ikea

Mai mulți cumpărători dintr-un magazin Ikea din Shanghai au trecut prin momente cumplite după ce au încercat să fugă din magazin în timp ce autoritățile îi impingeau înapoi în clădire, încercând să închidă ușile pentru a impune carantina.

Oficialii din domeniul sănătății au încercat să închidă magazinul din districtul Xuhui, deoarece un client a fost în contact apropiat cu un caz pozitiv de Covid.

În videoclipurile postate pe internet se vede cum paznicii încearcă să închidă ușile cu forța la un moment dat, însă mulțimea din interior ripostează și în cele din urmă toate persoanele reușesc să fugă, potrivit BBC.

Shanghai a trecut printr-un lockdown extrem timp de două luni, la începutul acestui an. De atunci, în conformitate cu strategia strictă "zero Covid" a țării, orașul de 20 de milioane de locuitori a ordonat închideri fulgerătoare ale zonelor în care au fost detectate cazuri pozitive sau contacte apropiate ale acestora.

Închiderea bruscă a magazinului Ikea a fost ordonată după ce s-a descoperit că unul dintre cumpărători este un contact apropiat al unui băiat de șase ani care a fost testat pozitiv după ce s-a întors în Shanghai din Lhasa, Tibet, a declarat directorul adjunct al Comisiei de sănătate din Shanghai, Zhao Dandan.

Toți cei care au intrat în magazinul Ikea și în zonele apropiate trebuie să stea în carantină timp de două zile, urmate de cinci zile de monitorizare a stării de sănătate, a declarat Zhao.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.