Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Joe Biden a calificat dreapta americană drept 'organizaţia politică cea mai extremă' din istoria recentă

The Guardian
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a calificat marţi dreapta americană adeptă a ideilor fostului preşedinte american Donald Trump drept "organizaţia politică cea mai extremă" din istoria recentă şi de asemenea a calificat drept "extrem" programul său economic, informează AFP.

Făcând referire la predecesorul său republican, care promitea să restabilească grandoarea Americii, "Make America Great Again" (MAGA), preşedintele democrat a declarat: "Această mişcare MAGA este într-adevăr organizaţia politică cea mai extremă din istoria americană, din istoria americană recentă".

Joe Biden a fost întrebat, după un discurs asupra economiei, în legătură cu ameninţările care planează asupra accesului la avort, după dezvăluirea unui document intern al Curţii Supreme americane, care s-ar pregăti să suprime dreptul constituţional la întrerupere voluntară de sarcină, drept care există în SUA din 1973.

Aceasta ar priva de dreptul la avort milioane de femei care trăiesc în state din sudul sau centrul SUA, unde republicanii au pus în aplicare legislaţii foarte restrictive, deocamdată suspendate prin decizia celei mai înalte jurisdicţii americane, căreia Donald Trump i-a asigurat o componenţă în mod clar conservatoare.

Preşedintele democrat a estimat că, după dreptul la avort, conservatorii ar putea anula alte succese dobândite în domeniul "dreptului la viaţa privată" care stă la baza jurisprudenţei asupra avortului şi pe care Curtea Supremă le contestă acum, potrivit Agerpres.ro.

"Ce se va întâmpla dacă un stat spune că copiii LGBTQ+ nu mai pot intra în aceleaşi săli cu alţi copii?", a întrebat el, evocând de asemenea accesul la contracepţie.

Joe Biden, în campanie pentru alegerile legislative prevăzute să aibă loc în noiembrie, a calificat de asemenea drept "extremă" platforma economică a republicanilor, care, potrivit lui, vor să "majoreze taxele" clasei mijlocii şi să pună sub semnul întrebării avantajele sale sociale.

Acest atac survine după ce J.D. Vance, susţinut de fostul preşedinte, s-a impus marţi drept candidat al Partidului Republican în foarte strategicele alegeri senatoriale din Ohio. Alegerile primare ale dreptei în acest stat din "Midwest" sunt considerate un test de influenţă a lui Donald Trump asupra Partidului Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.