Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| O femelă rinocer s-a speriat și a murit în timpul unui ritual de împerechere eşuat, într-o grădină zoologică din Olanda

www.worldwildlife.org
Rinocer Negru

O femelă rinocer a murit înecată la o grădină zoologică din Ţările de Jos, după ce a fugit în timpul unui ritual de împerechere eşuat, a anunţat vineri grădina zoologică Wildlands din Emmen, în estul ţării, relatează AFP.

Femela, pe nume Elena, a fost "surprinsă" de sosirea unui rinocer alb pe nume Limpopo şi, epuizată după o urmărire, a căzut într-un iaz, a declarat grădina zoologică într-un comunicat.

Îngrijitorii grădinii zoologice au reuşit să alunge masculul, însă "din păcate, ajutorul nostru a venit prea târziu pentru Elena, când ea se afla deja sub apă".

Limpopo, în vârstă de 19 ani, a sosit în parc la începutul lunii septembrie, de la o altă grădină zoologică din Ţările de Jos, unde a conceput trei pui ca parte a unui program european de reproducere.

Intrarea sa în incinta celor două femele rinocer a grădinii zoologice, Elena şi Zahra, a fost programată pentru joi dimineaţă. Însă ele au fost "surprinse" şi "au fugit", urmărite de Limpopo, care o urmărea în special pe Elena, care se afla mai aproape de el, potrivit grădinii zoologice.

După un sfert de oră, Elena a căzut într-un iaz, nemaiputând să iasă. "Limpopo a rămas aproape de ea, îngrijitorii l-au îndepărtat imediat", însă nu au putut să împiedice ca Elena să se înece.

Organizarea proceselor de împerechere între masculi şi femele rinoceri "necesită adesea intervenţie, însă până acum niciunul nu a avut un sfârşit fatal", a afirmat grădina zoologică, adăugând că moartea Elenei "a afectat mult" personalul grădinii şi impactul acesteia asupra programului de reproducere nu este încă clar.

Rinocerul alb sudic, una dintre cele două subspecii ale rinocerului alb, este considerat aproape pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), informează Agerpres.ro.

Populaţia de rinoceri albi sudici este estimată la aproximativ 10.080 de exemplare. Aceasta aproape a dispărut la sfârşitul secolului al XIX-lea, însă eforturile de conservare au făcut posibilă creşterea numărului de exemplare. Programele de reproducere ale grădinilor zoologice au jucat un rol crucial în salvarea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.