Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Spectacol coregrafic masiv în Coreea de Nord, cu ocazia aniversării zilei de naștere a fondatorului Kim Il Sung

reuters.com
coreea de nord

Coreea de Nord a sărbătorit vineri cea de-a 110-a aniversare a nașterii regretatului fondator Kim Il Sung prin focuri de artificii, o procesiune și o gală de seară în piața principală din Pyongyang, cu mii de oameni îmbrăcați în haine tradiționale colorate, cântând și dansând.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la parada civilă din capitală, sărbătorind o aniversare importantă a nașterii bunicului său fondator al statului, potrivit Reuters.com.

"Ziua Soarelui" este cea mai mare sărbătoare publică anuală din Coreea de Nord. Kim, care a murit în 1994, a fondat regimul autoritar condus în prezent de nepotul său, Kim Jong Un.

Imagini comerciale din satelit din ultimele săptămâni au indicat pregătirile pentru o mare paradă militară în capitală, care ar putea avea loc la 25 aprilie, la aniversarea fondării armatei nord-coreene, și care ar putea prezenta cele mai avansate arme din arsenalul nuclear al lui Kim, cum ar fi rachetele balistice intercontinentale (ICBM).

Imaginile difuzate de mass-media de stat îl arătau pe Kim Jong Un salutând de la un balcon care privea Piața Kim Il Sung, care poartă numele bunicului său, în timp ce coloane uriașe de oameni purtând flori roșii din plastic și care alegorice cu sloganuri politice mărșăluiau în jos.

Sărbătoarea din acest an marchează 110 ani de la nașterea lui Kim Il Sung, la 15 aprilie 1912, iar Coreea de Nord organizează de obicei sărbători mai mari la fiecare a cincea și a zecea aniversare.

Liderul Kim Jong Un a vizitat mausoleul bunicului său și a participat la o "reuniune națională și la o procesiune publică" în Piața Kim Il Sung din Pyongyang, dar nu a făcut niciun comentariu public. Un oficial de rang înalt a luat cuvântul în cadrul reuniunii, afirmând că Coreea de Nord va depăși toate dificultățile și va ieși întotdeauna victorioasă, a declarat agenția de știri de stat KCNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.