Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Amenințare globală: Cel mai mare aisberg din lume, cu o lungime de 160 de kilometri, se îndreaptă spre Georgia de Sud

iceberg

Cel mai mare aisberg din lume, numit A68, cu o lungime de 160 de kilometri, desprins din Antarctica, s-ar putea opri în zona Georgiei de Sud. Gheţarul reprezintă o ameninţare gravă pentru pinguinii şi focile care trăiesc în zonă, anunță MEDIAFAX.

Au trecut trei ani de când cel mai mare aisberg din lume, cunoscut sub numele de A68, s-a desprins de Antarctica. Acum, se îndreptă către teritoriul britanic din Georgia de Sud.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Gheţarul ar putea „ancora” în zona Georgiei de Sud, iar acest lucru reprezintă o ameninţare gravă pentru pinguinii şi focile care trăiesc în zonă. Traseele normale ale animalelor ar putea fi blocate, împiedicându-le să îşi hrănească puii.

În 2004, un alt aisberg s-a îndreptat spre Georgia de Sud. Atunci, nenumăraţi pui de pinguini şi focă au fost găsiţi morţi pe plajele locale.

Gigantul de gheaţă A 68 are 4.200 kilometri pătraţi şi 160 de kilometri lungime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.