Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Analistul politic Iulian Fota, despre criza din Germania: 'UE, dar şi România în particular vor avea de suferit'

fota

Atât Uniunea Europeană, dar și România în particular ar putea avea de suferit de pe urma crizei politice din Germania, avertizează analistul politic Iulian Fota, anunță MEDIAFAX.

"Principala ţară unde România exportă în UE este Germania, noi suntem foarte interdependenţi, foarte legaţi economic de Germania, sunt foarte multe domenii din industria auto germană care au fabrici aici. Producem componente, producem tot felul de piese care, duse în Germania, înseamnă export pentru noi. Dacă Germania din punct de vedere politic începe să acumuleze probleme şi inclusiv politicul să afecteze funcţionarea economică a Germaniei, şi UE, dar şi România, în particular vor avea de suferit. O Germanie slabă înseamnă o U.E. slabă şi ăsta nu e un lucru care să te lase indiferent", a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Fota, analist politic.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni conducerea CDU că se va retrage din funcţia de preşedinte al celui mai puternic partid din Germania, a informat Deutsche Welle, care citează o sursă din partid.

Deşi a fost aleasă de Angela Merkel în 2018 pentru a o succeda în funcţia de cancelar al Germaniei, AKK, aşa cum e cunoscută Karrenbauer, a decis că nu va participa la alegerile care vor avea loc anul viitor. Alegerile pentru conducerea CDU ar putea avea loc în vară. Potrivit surselor, Merkel vrea ca şefa CDU să îşi păstreze funcţia de ministru al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.