Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Arheologii italieni au descoperit cel mai vechi templu budist din Pakistan

buddha

Arheologii italieni au descoperit rămăşiţele unui templu budist din Pakistan care datează din anul 300 î.e.n. în urma unor săpături realizate în nord-vestul acestei ţări, informează DPA.

Descoperirea din oraşul Swat a fost realizată într-un sit arheologic în care rămăşiţele unui templu hindus au fost găsite anul trecut, a declarat Abdul Samad Khan, arheologul-şef din regiunea pakistaneză, potrivit Agerpres.

"Este o descoperire importantă din multe puncte de vedere, mai ales în legătură cu armonia religioasă, toleranţa şi multiculturalismul din perioada Gandhara", a adăugat el.

Regatul Gandhara s-a format într-un teritoriu ce includea actuala regiune nord-vestică a Pakistanului şi regiunea estică a Afganistanului în jurul anului 1000 î.e.n. şi a durat timp de un mileniu.

Oraşul Swat a fost condus, pe rând, de lideri hinduşi, budişti şi indo-greci, cei din urmă ajungând pentru prima dată în Gandhara odată cu Alexandru cel Mare.

Abdul Samad Khan consideră că descoperirea templelor hinduse şi budiste reprezintă un semnal că fie adepţii celor două credinţe trăiau împreună în regiune, fie au construit structuri stratificate unii după ceilalţi.

Monede şi sigilii din perioada regilor indo-greci s-au aflat de asemenea printre obiectele recent descoperite în acel sit, dând de înţeles că Swat era un oraş multicultural chiar şi în urmă cu câteva mii de ani.

Swat, cunoscut în Antichitate sub numele de Bazira, este oraşul natal al lauratei premiului Nobel pentru pace Malala Yousafzai, care a fost împuşcată de soldaţi talibani din cauza campaniei sale pentru dreptul la educaţie al fetelor.

Arheologii italieni şi pakistanezi îşi vor continua săpăturile în acel sit pentru a încerca să descopere mai multe informaţii despre viaţa şi istoria acelei perioade, a adăugat Abdul Samad Khan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.