Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Biserică vandalizată în București: Guvernul spune că e 'o ofensă publică adusă simbolurilor religioase și un atentat la adresa libertății religioase'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC), condamnă ferm vandalizarea bisericii ortodoxe din parcul IOR. SSC cataloghează vandalizarea lăcașului de cult ortodox drept ”o ofensă publică adusă simbolurilor religioase și un atentat la adresa libertății religioase”.

Totodată, Secretariatul de Stat pentru Culte cere identificarea rapidă a celor care au comis actul de vandalism și pedepsirea lor conform legislației în vigoare.

Citește și: Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: ‘Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm’

”Secretariatul de Stat pentru Culte condamnă ferm vandalizarea bisericii ortodoxe din parcul IOR-Titan, București, din noaptea de 18/19 martie 2021.

Secretariatul de Stat pentru Culte reamintește faptul că în România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase. Vandalizarea unui lăcaș de cult este o ofensă publică adusă simbolurilor religioase și un atentat la adresa libertății religioase, unul dintre drepturile fundamentale ale omului în orice democrație.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Sub faldurile luptei împotriva corupției, capitalismul românesc a fost distrus. Capitaliștii români sunt pe cont propriu fiecare’

Ne exprimăm convingerea că autorii acestor fapte incalificabile vor fi cât mai rapid identificați și trași la răspundere conform exigențelor legislației în vigoare.”, precizează Secretariatul de Stat pentru Culte.

Patriarhia Română a luat atitudine în fața atacului asupra bisericii din Parcul IOR, iar expertul OSCE pe libertatea religioasă a atras atenția că ”astfel de acte cu mesaje anti-creștine inspirate din registrul neo-marxist nu este doar un gest de intimidare la adresa exercitării credinței creștine, ci chiar o încercare de desacralizare a lăcașului de cult”.

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: ‘Presiunea externă nu mai permitea menținerea SIIJ în forma actuală. Miza devenise ce va veni după SIIJ’ .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.