Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Catedrala din Nantes este în flăcări: 70 de pompieri încearcă să stingă focul

 

UPDATE

Flăcările au spart vitraliile catedralei şi au distrus marea orgă a clădirii din secolul XV.

Procurorul Pierre Sennes a declarat pentru reporteri că au fost identificate trei focare distincte iar autorităţile tratează incidentul ca pe un act criminal. El nu a mai oferit şi alte detalii.

Mai multe zeci de pompieri au reuşit să controleze incendiul după câteva ore. Coloane de fum se degajă încă din catedrala al cărei interior era mai devreme cuprins de flăcări.

Comandantul local de pompieri, Laurent Ferlay, le-a spus reporterilor că 104 pompieri sunt încă la faţa locului pentru a se asigura că incendiul este complet sub control. El a susţinut că un focar s-a aflat în spatele orgii, care a fost complet distrusă. În afară de orgă şi de spargerea vitraliilor, pagubele nu sunt atât de mari precum s-au temut iniţial pompierii.

"Nu ne aflăm într-un scenariu similar celui de la (catedrala) Notre Dame de Paris. Acoperişul nu a fost atins", a mai precizat Ferlay.

Știrea inițială

Un incendiu a fost anunţat sâmbătă dimineaţă în interiorul catedralei din oraşul francez Nantes, au precizat pompierii din departamentul Loire-Atlantique, informează Le Figaro.

Pompierii, alertaţi la ora locală 07.44, au spus că incendiul, „important”, nu a fost stins, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

„Focul nu este controlat, este în desfăşurare. Este un incendiu important”, au spus autorităţile, care au precizat că 70 de pompieri au fost trimişi la faţa locului.

Ouest France a relatat că un număr mare de poliţişti a fost trimis în zonă şi că a fost închis cartierul. Site-ul cotidianului a adăugat că „este posibil ca orgile să fi fost afectate”.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Nu este prima dată când această catedrală este afectată de un incendiu. La 28 ianuarie 1972, turla catedralei gotice Saint-Pierre-et-Saint-Paul, situată în centrul oraşului Nantes şi construită între secolele XV şi XIX, a fost distrusă de flăcări.

Catedrala a fost redeschisă pentru slujbe religioase abia în mai 1985, după 13 ani de reparaţii.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.