Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Chitara folosită de Kurt Cobain în videoclipul celebrei piese 'Smells Like Teen Spirit' va fi scoasă la licitaţie

kurt cobain

Legendara chitară albastră folosită de Kurt Cobain în videoclipul unei piese celebre din repertoriul trupei Nirvana, "Smells Like Teen Spirit", ar putea fi vândută cu 800.000 de dolari la o licitaţie ce va avea loc în luna mai, informează Reuters.

Întrucât videoclipul piesei "Smells Like Teen Spirit" a adunat peste 1,4 miliarde de vizualizări pe YouTube, acea chitară albastră Fender, fabricată în 1969, este fără îndoială una dintre cele mai faimoase din istoria muzicii rock, a declarat Martin Nolan, directorul executiv al casei de licitaţii Julien's Auctions, potrivit Agerpres.

Chitara, care a rămas în proprietatea familiei Cobain după sinuciderea din 1994 a rockerului american, va fi pusă în vânzare alături de cutia şi de cureaua sa originală.

Chitara lui Kurt Cobain va fi "vedeta" licitaţiei "Music Icons" organizată de casa Julien's Auctions, care va avea loc la New York, precum şi online, în perioada 20-22 mai.

Potrivit lui Martin Nolan, experţii casei organizatoare au estimat că preţul de vânzare al acestei chitare va fi cuprins în intervalul 600.000 - 800.000 de dolari.

Casa Julien's Auctions a anunţat că o parte din încasări vor fi donate unei asociaţii de caritate care promovează sănătatea mintală.

La acea licitaţie vor fi puse în vânzare şi alte obiecte, precum un desen original realizat de Kurt Cobain şi care îl prezintă pe Michael Jackson, estimat la 40.000 de dolari, precum şi unul dintre automobilele starului grunge, un model Dodge Dart din 1965, care ar putea fi vândut la un preţ cuprins între 400.000 şi 600.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.