Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Școala începe cu incertitudini pentru elevi și profesori: unele județe sunt pregătite, iar altele nu; ghidurile oficiale nu sunt finalizate

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Școala începe pe 14 septembrie. Acolo unde elevii vor merge la ore, masca va fi obligatorie. Iar unde va fi posibil se vor monta despărțitoare din plexiglas. Ghidurile Ministerului Sănătății nu sunt definitivate, relatează ȘtirileTVR.RO.

Autoritățile locale din toată țara vor avea la dispoziție un fond de 125 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor pentru laptopuri, tablete sau chiar dezinfectanţi. Până acum, doar în Cluj a fost finalizat planul pentru deschiderea în siguranță a școlilor. Cursurile pot începe în sistem hibrid, în restul, cu prezenţa copiilor la şcoală. În Iași, aproape 70% dintre şcoli ar putea asigura prezenţa integrală a elevilor, în timp ce restul au optat pentru sistemul hibrid. Iar în Olt, 50 de şcoli din 160 şi-ar împărţi elevii în grupe online şi la școală. Celelalte au ales să țină cursuri normale. Detaliile vor fi puse la punct în zilele următoare, odată cu definitivarea ghidurilor de la Ministerul Sănătății.

Cert este că, indiferent de scenariu, pe 14 septembrie elevii vor începe anul școlar, iar toate unităţile trebuie să fie pregătite, a anunțat premierul. Ludovic Orban a admis că 20 la sută dintre şcoli nu au conexiune la internet, dar a precizat că se caută soluţii.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: „Este clar că sunt școli care trebuie să împartă formațiunile de studiu în două subgrupe. Vom avea personalul necesar pentru două subgrupe? Vom avea programul aferent pentru cele două subgrupe? Vom avea personalul nedidactic astfel încât să facă dezinfecția după fiecare sală?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.