Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO: Cum arată vasul mioarelor românești, care a scufundat nava spionilor ruși

Vasul Yousarzif-H din Togo, încărcat cu 8800 de oi din România a scufundat nava-spion rusească Liman, în Marea Neagră. Autoritățile turce susțin că în zonă era ceață densă și tocmai acesta ar fi motivul coliziunii dintre cele două nave. Dacă vasul spionilor ruși a fost scufundat, cel al mioarelor românești a scăpat fără mari avarii și a ajuns la destinație.

Citește și: SURSE - Încep transferurile în Parlament: Tăriceanu iese la vânătoare

Vasul cargou, care plecase din portul Midia-Năvodari și transporta 8.800 de oi, potrivit presei turce, nu a suferit stricăciuni semnificative în urma coliziunii. Nava și-a continuat cursa către destinație și între timp a ajuns în port.

Inițial, Ministerul rus al Apărării a făcut cunoscut incidentul. Moscova a anunțat că o navă militară de recunoaștere este în pericol de a se scufunda în Marea Neagră în urma coliziunii cu un alt vas, de tip cargo, care transporta animale vii. Vasul rusesc, care se numește „Liman” și făcea parte din flota rusă de la Marea Neagră, avea o spărtură ca urmare a coliziunii, care s-a petrecut joi, în jurul orei 12:30, la circa 40 de kilometri nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, în apropierea Capului Kilyos.

Nava rusească s-a scufundat ulterior, la ora 14:48, adică la aproape două ore și jumătate de la coliziune. Potrivit Interfax, nava „Liman” era destinată culegerii de informații și recent se întorsese dintr-o misiune în Marea Mediterană.

Vasul cargou, care transporta 8.800 de oi, ar fi plecat din România și avea ca destinație Iordania, potrivit presei turce. Naviga sub pavilion Togo și se numește „Youzarsif H”.

Pe nava rusească se aflau 78 de marinari, în timp ce echipajul celuilalt vas număra 17 oameni.

Informațiile inițiale vorbeau despre răniți și dispăruți, dar ulterior Moscova a precizat că toți marinarii ruși sunt teferi, o parte dintre ei au fost salvați de o navă a pazei de coastă turce și vor fi transbordați pe un alt vas rusesc.

Potrivit presei turce, în zonă ar fi fost ceață densă și aceasta este cauza probabilă a accidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.