Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dacian Cioloș dă semnal pentru Florin Cîțu: 'Discuțiile cu PNL vor trebui să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea'

Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS, după ce l-a învins pe Dan Barna în competiția internă, în condițiile în care PLUS avea mai puțini membri decât USR, semn că Barna nu a fost votat nici măcar de colegii săi. Din noua postură de șef unic, Cioloș i-a transmis, de la tribuna Congresului USR-PLUS, un mesaj lui Florin Cîțu: ”Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR”.

”De azi România are un partid reformist, pro-european, profund marcat de liberalismul democratic. Faptul că azi se duce la bun sfârşit un proces de fuziune necesar ne arată că toţi cei care în reformă şi democraţie şi-au găsit un loc din care să poată munci şi lupta pentru o Românie mai bună. În afara USR PLUS nu cred să mai existe un partid care să creadă în modernizarea ţării cu atâta putere şi convingere. Suntem mai puternici prin această fuziune, dar trebuie să ştim în acelaşi timp că suntem şi mai singuri. Trebuie să răzbim şi să lucrăm unii cu alţii chiar dacă aparent suntem diferiţi. Avem două profile de membri: cei de la un click distanță și cei pentru care click-ul este la distanță.

Citește și: VIDEO Dan Barna îl mitraliază pe Florin Cîțu, la Congresul USR-PLUS: România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier e prea mare

Discuțiile de acum încolo cu PNL vor trebuie să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. E singura soluție pe care o văd. Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câștigăm prezidențialele și parlamentarele.

Vedeți cum PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL. Extrema dreaptă se pregătește să arunce totul în aer. Azi decidem dacă începem construcția unui partid mare capabil să bată toate celelalte forțe politice. Trebuie să deschidem filiale cât mai multe. Am lăsat în urmă sper, procesul de fuziune. El îl consider încheiat. Poate vor mai exista fricțiuni și neînțelegeri, vor mai exista tendințe de tabere, dar să se gândească bine înainte de a construi ziduri. Sunt convins că vom învăța împreună dialogul. E important ce vom vota și ce vom decide. USR PLUS este partidul politicii de azi și de mâine, al încrederii și al schimbării.”, a spus Dacian Cioloș.

 

Citește și: Cristian Tudor Popescu, către Klaus Iohannis: 'Ești șeful statului, așa se numește. Și tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.