Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - E dezastru în Costa Rica, la Elena Udrea și Alina Bica: cenușa unui vulcan a ajuns în capitala San José

radioresita.ro
vulcan bali

Vulcanul Turrialba din Costa Rica a înregistrat miercuri o erupţie aruncând în aer o coloană de cenuşă şi gaze care au ajuns până capitala ţării, San José, situată la aproximativ 70 de kilometri de vulcan, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Observatorul Vulcanologic şi Seismologic din Costa Rica (Ovsicori) a informat că "erupţiile sporadice de cenuşă se menţin de câteva zile deasupra vulcanului şi că cea de miercuri nu este o excepţie".

"Vântul a transportat norul de cenuşă care şi-a schimbat apoi direcţia spre sud-vest. Regiunea Valle Central va continua să fie acoperită cu particule de cenuşă", se arată în raportul Ovsicori.

Citește și: Jurnaliștii postului, acuzații DINAMITĂ: La Radio România, clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului

Coloana de cenuşă s-a ridicat la 500 de metri deasupra craterului, iar umiditatea scăzută a făcut posibil ca cenuşa să ajungă până în Valle Central.

Vulcanul Turrialba, situat la circa 70 de kilometri est de San José, a intrat într-o fază de activitate susţinută din octombrie 2014, iar de atunci a înregistrat numeroase erupţii de cenuşă, gaze şi materii piroclastice.

Colosul, de 3.340 de metri înălţime, a degajat o coloană de cenuşă de până la 4.000 de metri deasupra craterului şi a afectat locuitorii din Valle Central prin expulzarea de materii piroclastice.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.