Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Evacuări masive din Donețk și Lugansk: Aglomerări uriașe cu sute de mii de persoane la granița cu Rusia

Doneţk

Liderii republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, Leonid Pasechnik şi Denis Puşilin, au anunţat evacuarea în masă a rezidenţilor către Rusia. S-au format cozi la punctele de trecere a frontierei spre Rostov. Se pare că 700.000 de persoane vor pleca din cele două regiuni, lăsând totul în urmă.

Primarul oraşului Doneţk susţine că există „un număr imens, uriaş” de oameni care doresc să părăsească oraşul. Potrivit acestuia, toate resursele, inclusiv vehiculele, sunt acolo, evacuarea se desfăşoară conform planului, în ciuda bombardamentelor tot mai mari.

În Doneţk au fost organizate 48 de puncte de evacuare, mai multe vor fi deschise în timpul zilei, evacuarea se desfăşoară într-o manieră organizată şi fără panică, a declarat şeful administraţiei oraşului.

Cu toate acestea, inevitabil s-au format cozi infernale, scrie mediafax.ro.

Peste 1.100 de persoane au trecut prin punctul de control în regiunea Rostov din Donbas, 373 de persoane au fost plasate în centre de cazare temporară, au declarat autorităţile regionale.

„Vom solicita asistenţă Căilor Ferate Ruse pentru evacuarea locuitorilor din Donbas dacă situaţia din zona de conflict se va agrava”, a declarat Igor Guskov, prim-viceguvernatorul Regiunii Rostov.

Aproximativ 25.000 de persoane vor părăsi regiunea în procesul de evacuare, susţin separatiştii din Lugansk.

Peste 2 milioane de teste rapide Covid au fost pregătite în întâmpinarea refugiaţilor din Donbas de către autorităţile ruse.

„Testarea pentru Covid a refugiţilor care vor sosi în regiunea Rostov este necesară”, a declarat ministrul sănătăţii din regiune, Yuri Kobzev.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al Federaţiei Ruse a solicitat începerea în termen de 24 de ore a efectuării plăţilor către refugiaţii proveniţi din Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.