Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Explozie uriașă la o fabrică din Slovenia: muncitori dispăruți și zeci de răniți

breaking news stiripesurse.ro

Mai multe persoane au fost date dispărute în urma unei explozii a unei cisterne, joi, într-o uzină chimică în Slovenia, iar 20 de muncitori au fost răniţi - inclusiv doi grav - anunţă conducerea uzinei şi salvatori, relatează AFP. Acest accident a avut loc joi dimineaţa în instalaţia grupului Melamin, situată în centrul comunei Kocejve (sud-est), la aproximativ 60 de kilometri de capitala slovenă Ljubljana. ”O cisternă a explodat” dintr-un motiv nedeterminat, a declarat presei, la faţa locului, şeful brogăzii pompierillor Leon Behin. ”Nu avem veşti de la mai multe persoane”, a anunţat directorul uzinei, Srecko Stefanic, precizând că aceste persoane nu sunt angajaţi ai uzinei.

Ar fi vorba despre patru prestatori de servicii, potrivit agenţiei de presă STA şi site-ului 24ur. De asemenea, 20 de muncitori au fost răniţi - dintre doi prezentau arsuri grave şi au fost evacuaţi cu elicopterul către capitală -, anunţă într-un comunicat spitalul care i-a preluat. Autorităţile locale le-au cerut locuitorilor dintr-un perimetru situat pe o rază de 500 de metri în jurul uzinei să nu iasă din casă şi să închidă ferestrele, de teama unor emanaţii toxice.

Nicio contaminare a aerului nu a fost semnalată pentru moment. ”Accidentul nu a avut un impact negativ major asupra mediului”, dă asigurări presei primarul din Kocevje, Vladimir Prebilic. Circulaţia pe strada principală a fost întreruptă din cauza intervenţiei pompierilor, care au anunţat că au reuşit să controleze un incendiu. Imagini surprindeau coloane de fum negru ieştin din uzină - care fabrică răşine destinate sectoarelor hârtiei, construcţiilor, lemnului şi vopseluri, dar şi hârtie decorativă în industria mobilei, potrivit site-ului companiei, înfiinţată în 1954 şi care are aproape 200 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.