Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Fenomenul care domină Australia: Invazia de pânze de păianjen

Tripple-S News
paianjeni

Zone întregi din regiunea Gippsland, situată în sud-estul Australiei, au rămas acoperite cu pânze de păianjen, fenomen semnalat încă de acum o săptămână, în condiţiile abundenţei de precipitaţii care au împins arahnidele să se mute spre locuri mai înalte pentru a scăpa de inundaţii, informează AFP.

O mare de mătase a invadat acest sector din statul australian Victoria, afectat de inundaţii în prima parte a lunii iunie, din cauza pânzelor ţesute de aceste arahnide care trăiesc de obicei pe sol şi care, de această dată, căutau să se adăpostească, potrivit profesorului universitar Dieter Hochuli.

Citește și: VIDEO Australia este invadată de pânze de păianjen uriaşe: Ce fenomen meteo le produce

"Atunci când apar ploi foarte puternice şi inundaţii, aceste vieţuitoare, care îşi petrec viaţa într-o manieră enigmatică pe sol, nu mai pot să trăiască acolo şi fac exact ceea ce şi noi, oamenii, încercăm să facem: se deplasează spre zone mai înalte", a declarat Dieter Hochuli, coordonatorul grupului de ecologie integrată din cadrul Universităţii Sydney, pentru televiziunea locală Channel 7.

Arahnidele sunt cunoscute pentru faptul că îşi eliberează pânzele în aer pentru a crea astfel un fel de "paraşute improvizate" şi că profită de forţa vântului pentru a se muta din spaţiile în care locuiau până atunci, scrie Agerpres.ro.

Cel puţin două persoane au murit din cauza furtunilor care au lovit statul Victoria în prima parte a lunii iunie. Autorităţile locale au găsit cele două cadavre în vehicule parţial acoperite de ape.

Mii de persoane din zonele cele mai grav afectate au fost private de electricitate timp de săptămâni, iar alimentarea cu energie electrică nu a fost încă restabilită pentru anumite gospodării.

Australienii care trăiesc în zone rurale au fost afectaţi de o serie de catastrofe naturale în ultimii ani. O secetă prelungită a fost urmată de mai multe luni de incendii de vegetaţie devastatoare între sfârşitul anului 2019 şi începutul anului 2020, apoi ploile au provocat inundaţii ce au cauzat pagube materiale în mai multe regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.