Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Florin Cîțu nu forțează extinderea certificatului verde: 'Este în vigoare în România astăzi'

Twitter
certificat verde

Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că în România se aplică deja certificatul verde, iar cu privire la extinderea aplicării și pentru alte activități trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă.

„Certificatul verde este în vigoare în România, în mare parte. La restaurant, la mall, la cinematograf trebuie prezentat certificatul verde, care are variantele de vaccinat sau trecut prin boală. Avem o discuție în coaliție pentru a merge mai departe cu certificatul verde. Eu cred că este important ca cel puțin personalului din sistemul medical, atât la stat, cât și la privat, să i se ceară certificatul verde. Bineînțeles că există apoi discuția despre Ministerul Afacerilor Interne, în special IGSU, și alte alte structuri. Pentru restul economiei, juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu este ok. Specialiștii să se pronunțe.

Varianta pe care noi am propus-o în Parlament este discutată și cu specialiștii din sănătate, și cu specialiștii din justiție. Ea la două voturi nu a trecut de senat. Are susținerea parlamentarilor. Vom vedea dacă mergem mai departe. Dacă nu, avem un certificat verde în România astăzi. Ceea ce e important este să fie aplicată această măsură. Eu în coaliția de guvernare voi cere ca Ministerul Sănătății să vină să prezinte măsurile pe care le ia și impactul acelor măsuri pentru a opri pandemia”, a declarat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.