Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Documentarul 'Mormântul Eroului Necunoscut', realizat de Trinitas TV, a fost prezentat în premieră: Grupul Psaltic 'Tronos' a dat o reprezentație

La Cercul Militar Naţional a fost lansat, în premieră, documentarul „Mormântul Eroului Necunoscut”, realizat de Televiziunea Patriarhiei Române.

Materialul video a fost prezentat de Ciprian Olinici, consilier patriarhal coordonator și director general Trinitas TV.

Documentarul este o producţie 2022, în regia lui Răzvan-Mihai Clipici, director al Componentei Cultură din cadrul Sectorului Cultură, Pictură şi Restaurare al Administraţiei Patriarhale, informează basilica.ro.

Materialul prezintă contextul istoric în care a apărut Mormântul Eroului Necunoscut, amplasat în Parcul Carol I din Bucureşti, care îi reprezintă pe cei peste 225.000 de ostaşi români care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru întregirea României.

Filmul este realizat în colaborare cu Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand l”, alături de alte instituţii, şi este disponibil pentru vizionare.

Documentarul a fost lansat în cadrul unui eveniment organizat în apropierea Zilei Armatei Române de către Ministerul Apărării Naţionale.

A fost prezentată monografia „Ansamblul memorial din Ghencea, Panteon al eroilor Armatei Române”, semnată de dr. Valeria Bălescu şi apărută la Editura Militară, în 2022.

Muzica Reprezentativă a Armatei, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, înființat și dirijat de arhidiaconul Mihail Bucă, şi solista Maria Coman au interpretat câteva piese patriotice.

În încheierea evenimentului, au fost susţinute alocuţiuni, una aparţinând lui Răzvan-Mihai Clipici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.