Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | În faţa liderilor din 49 de ţări, Joe Biden îndeamnă la un parteneriat cu Africa, cheia 'succesului' pentru întreaga lume

CNN
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a pledat miercuri pentru realizarea un mare "parteneriat" cu Africa, cheia "succesului" pentru întreaga lume, în faţa liderilor din 49 de ţări africane reuniţi în summit la Washington, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Când Africa reuşeşte, Statele Unite reuşesc. Întreaga lume reuşeşte", a afirmat preşedintele american într-un discurs în care a anunţat o serie de investiţii ale Statelor Unite pentru continentul african.

Administraţia Biden intenţionează să elibereze 55 de miliarde de dolari pentru Africa în termen de trei ani în domenii atât de variate precum digitalul, infrastructura, sănătatea sau în lupta împotriva schimbărilor climatice.

"Nu putem rezolva provocările din faţa noastră fără leadership-ul Africii. Nu încerc să fiu amabil. Este un fapt", a continuat el.

"Acest parteneriat nu este menit să creeze obligaţii politice, să creeze dependenţă, ci să stimuleze succese comune şi să creeze oportunităţi", a mai spus el într-un scurt discurs de aproximativ cincisprezece minute.

"Sunt sigur că vă spuneţi +Fii scurt, Biden+", a mai glumit el vorbind despre semifinala Cupei Mondiale FIFA din Qatar dintre Franţa şi Maroc, care era pe cale să înceapă aproape în acelaşi timp. De asemenea, a salutat prezenţa Marocului în această etapă a competiţiei, o premieră pentru o naţiune africană, încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.