Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Judecata lui Ludovic Orban pe tema învățământului online: 'Să îmi fie iertat, mi se dă exemplu că în alte țări se merge la școală'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Ludovic Orban a vorbit despre decizia luată de Klaus Iohannis ca toți elevii din România să treacă în online și a explicat că România ține la sănătatea copiilor săi. Premierul a dat exemplu Franța, țară care a raportat 54.000 (n.r. 58.046) de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Însă, ceea ce nu a spus Orban este faptul că Franța are o populație de 3 ori mai mare decât a României, iar numărul de teste este de aproape 10 ori mai mare decât cel pe care îl prelucrează laboratoarele românești. În plus, francezii fac online școala la ciclul liceal, lucru pe care premierul nu îl știe.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

”Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil, cu riscuri majore. Clasele I-IV e un pic mai complicat, dar, cu prezența părintelui, că avem o ordonanță care îi dă 75% din salariu, dar când se va reveni în clase, se va face o recapitulare.

Să îmi fie iertat, mi se dă exemplu că în alte țări se merge la școală! În Franța, de exemplu, sunt 54.000 de cazuri. Noi punem siguranța și sănătatea copiilor pe primul loc. Tinerii sunt asimptomatici, în multe cazuri. Noi am optat pentru această soluție, care este temporară. 90% dintre cei care contactează boala sunt cazuri ușoare.”, a spus Ludovic Orban la Digi 24.

Citește și: România, în pragul dezastrului sanitar! Virgil Musta: ‘În foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.