Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre abuzurile poliției: 'Am accentuat necesitatea funcției de prevenție, nu să se dea amendă din prima'

Ludovic Orban a spus, marți seara, la TVR 1, că abuzurile comise de polițiști, prin amendarea populației în anumite cazuri, sunt cazuri izolate, iar el a militat pentru eliminarea lor. Premierul a explicat că românii trebuie să înțeleagă că poliția aplică legea pentru protecția lor.

”De la debutul epidemiei, am fost extrem de prezent, de multe ori am fost personal la MAI, am avut dialog extrem de serios cu cei care conduc MAI, Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim.

Și oamenii trebuie să înțeleagă că poliția trebuie să ia toate măsurile pentru respectarea regulilor, pentru că ele sunt pentru sănătatea oamenilor.”, a spus Ludovic Orban, la TVR 1.

Citește și: Marcel Ciolacu laudă munca aleșilor locali social-democrați: Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.