Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban pune gaz pe foc în dosarul DNA care poate arunca România în aer: 'Când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai achiziționat'

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal în care se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19. Totul s-a întâmplat în mandatul de premier al lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban pune și el gaz pe foc și dă detalii despre erorile comise în campania de achiziție a vaccinurilor.

”Nu cunosc exact despre ce e vorba, am înțeles că este vorba despre achiziționarea unui număr foarte mare de vaccinuri, peste nevoile de vaccinare, iar când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai achiziționat. Am achiziționat vaccinuri care erau în termen de expirare, pe care nu le-am folosit și pe care a trebuit să căutăm să le vindem, iar unele chiar au expirat.”, a explicat Ludovic Orban la TVR 1.

Citește și: DNA: Posibil ABUZ în SERVICIU la ACHIZIȚIA zecilor de milioane de DOZE DE VACCIN - Momentan nu sunt persoane vizate

Orban susţine că în campania de vaccinare ar fi trebuit să existe mai multă energie şi implicare "din partea tuturor actorilor guvernamentali" şi că el ar fi gestionat situaţia cu mai multă atenţie şi "preocupare".

"În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi mai multă implicare din partea tuturor actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa care lucrează acolo, fără multe instrumente în susţinerea campaniilor de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, direcţiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, a primarilor, chiar şi a preoţilor şi a altor actori care au influenţă în comunitate era foarte greu să se atingă ţintele care au fost stabilite de premier", a declarat Orban, la TVR.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: 'Cel mai mult s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia PNL și, din păcate, nu s-a schimbat în bine'

El a precizat că deşi campania de vaccinare nu este un eşec, nu şi-a atins obiectivele.

"Nu e un eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe", a explicat liderul PNL.

Acesta susţine că dacă ar fi fost prim-ministru în continuare, ar fi coordonat mai bine această campanie.

Citește și: Orban crede că s-ar înțelege cu Iohannis pentru înlocuitorul lui Cîțu

"Cu siguranţă, da. Mai bine, cu mai multă atenţie, cu mai multă preocupare, cu o urmărire atentă, cu target-uri stabilite pentru prefecţi, cu motivări care să fie oferite inclusiv către primari", a răspuns Ludovic Orban, întrebat cum ar fi gestionat campania de vaccinare dacă ar fi fost premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.