Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu se bucură că Florin Roman a demisionat: 'Trebuie să îţi faci şi o autoevaluare, trebuie să te uiţi un pic şi în oglindă: domnule, e bine?'

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că demisia ministrului Cercetării, Florin Roman, reprezintă un lucru normal şi a subliniat faptul că persoanele publice trebuie să înţeleagă că "politica nu e balet" şi că au nevoie să se autoevalueze atunci când acceptă să ocupe o funcţie în Guvern.

"Sunt lucruri normale. Am înţeles că şi-a dat demisia. (...) Fiecare îşi asumă anumite lucruri. Noi trebuie să înţelegem foarte clar: persoanele publice, demnitarii, în primul rând, trebuie să venim public şi să explicăm şi să ne asumăm anumite decizii, mai mult, să înţelegem că politica nu e balet. Te ţine să faci politică - şi trebuie să îţi faci şi o autoevaluare, trebuie să te uiţi un pic şi în oglindă: domnule, e bine să mă duc ministru sau e bine să rămân în continuare parlamentar?", a declarat Ciolacu miercuri seara, la România TV.

Citește și: VIDEO BOMBA SERII Marcel Ciolacu spune că este fanul lui Nicolae Ciucă și anunță că liberalul ar putea rămâne premier și în mandatul PSD

Întrebat de ce informaţiile în legătură cu studiile lui Florin Roman au ieşit la iveală abia după ce acesta a fost numit ministru, liderul PSD a spus: "Nu eu am vreun cântar. Domnul Roman... acum facem un exerciţiu. Am văzut atacurile la miniştrii noştri (...), dar sunt oameni care şi-au asumat (...), haideţi să vedem profesional despre ce vorbim. Ştiţi teoria mea: toată lumea e securistă, mai puţin adevăraţii securişti".

În context, Ciolacu a făcut referire şi la liderul USR, Dacian Cioloş, întrebând ce măsuri au fost luate faţă de primarul din Braşov, care s-ar afla într-o situaţie "mai gravă" decât cea a lui Florin Roman şi menţionând veniturile încasate de Cioloş.

"Am înţeles că USR a ţipat cel mai tare. Dar de primarul lor de la Braşov, că este în aceeaşi situaţie, mai gravă decât a domnului Roman? N-am auzit nimic de la domnul Cioloş. Românii ştiu că domnul Cioloş câştigă 15.000 de euro pe lună? Românii ştiu că, timp de trei ani de zile, domnul Cioloş a luat 300.000 de euro de la Comisie, pe trei ani, pentru că a fost comisar? (...) Pensie, mi se pare că peste 5.000 de euro are pensie specială de la Parlamentul European domnul Cioloş", a afirmat Marcel Ciolacu.

Ministrul Cercetării, Florin Roman, a demisionat din funcţie, a anunţat miercuri Biroul de presă al Guvernului. Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a reiterat că premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noile acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire a acestor studii la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu anunță înghețarea pensiilor speciale, dar și a salariilor bugetarilor: 'Avem un grad de îndatorare de 50% din PIB' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.