Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Marcel Ciolacu vrea să se adopte modelul din Polonia: Miliarde de euro în plus la buget, printr-o colectare mai bună

Facebook
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, insistă pe ideea impozitării progresive, care ar putea fi implementată în anii următori, în ciuda opoziției partenerilor de guvernare. Ciolacu afirmă că România este una dintre ultimele țări din UE care are un asemenea sistem de impozitare.

Liderul PSD s-a referit însă și la nevoia îmbunătății colectării, înainte de orice măsuri de creștere a nivelului de impozitare, în condițiile în care România se confruntă cu cea mai mare evaziune fiscală din UE.

„Cred că ANAF și Vama trebuie să începe să colecteze mai bine. Ieri am avut o întâlnire cu Microsoft, care a implementat în Polonia program de colectare. După un an de zile au avut o colectare mai mare cu 7 miliarde de euro doar din TVA. Primul pas trebuie să îl facă statul, să devină mai eficient”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre eventuala introducere a unei taxe de solidaritate, care există în Germania. „Este pe agenda de discuții, o să alegem forma cea mai bună”, a precizat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.