DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO - Metrorex vine cu informații suplimentare despre magistrala 5 de metrou din secțiunea Râul Doamnei - Eroilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam metrou Eroilor

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei se deschide marţi, la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor. Metrorex precizează că publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00. Metrorex informează că, începând cu data de 15.09.2020, Magistrala 5 de metrou: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (cod SMIS 2014+111687) este pusă în funcţiune pentru publicul călător, după ora 14:00, relatează News.ro.

Traseul Magistralei 5 de metrou - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km, 10 staţii de metrou.

”Prin această punere în funcţiune, atractivitatea generală a reţelei de metrou creşte semnificativ, în special pentru locuitorii din zona cartierului Drumul Taberei, iar transportul de suprafaţă atât cel public, cât şi cel privat este degrevat considerabil. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Iolomiţei este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului, aprobat prin H.G. nr. 374/2019 este de cca. 3,2 miliarde lei. Valoarea eligibilă a proiectului este de cca. 2,3 miliarde lei, din care contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune (în cuantum de 85% din valoarea eligibilă a proiectului) este de cca. 2 miliarde lei”, precizează compania.

Lucrările proiectul de investiţii au început în noiembrie 2011.

Obiectivele specifice ce au fost atinse prin punerea în funcţiune a Magistralei 5 - Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor de metrou:

- Facilitarea legăturii dintre vestul şi centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul cu o lungime construită de cca. 7 km, un număr de 10 staţii, un depou şi o galerie de legătură.

- Asigurarea unei linii de transport cu metroul ce oferă o viteză maximă de 80km/h, la un interval optim de urmărire între trenuri, pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei. În faza finală, trenurile vor putea circula la un interval de succedare de 2 minute. · Î

- Îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce îmbunătăţeşte durata de deplasare pe coridorul deservit (de la staţiile terminus, Valea Ialomiţei şi Râul Doamnei până la staţia Eroilor), de la 32 de minute la 12 minute.

”Prin atingerea acestor obiective specifice, proiectul contribuie implicit la realizarea următoarelor obiective generale: * Creşterea eficienţei transportului din punct de vedere al vitezei, prin economia de timp pe care o va asigura noua magistrală de transport subteran. * Creşterea atractivităţii transportului cu metroul, comparativ cu transportul rutier, în consecinţă, reducerea numărului de accidente, reducerea degradării tramei stradale, realizarea de economie de carburanţi şi întreţinere, reducerea timpilor de deplasare etc. * Reducerea poluării (gaze de eşapament, zgomot, vibraţii) prin degrevarea transportului de suprafaţă atât public, cât şi privat, cu implicaţii importante asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii şi condiţiilor de mediu. Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 şi din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, menţionează compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.