Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ministrul Agriculturii află, la sfârșitul verii, că România a fost lovită de SECETĂ: 'Constrângerile bugetare sunt foarte mari, în ciuda fake-news-urilor'

gov.ro
Adrian Oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern, că bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde de lei, ceea ce ne permite acordarea de subvenţii fermierilor afectaţi de secetă.

”România a fost lovită crunt de o secetă pedologică cum nu a mai fost de zeci de ani (...) Deşi este un an foarte dificil, contrângerile bugetare sunt foarte mari, în ciuda fake-news-urilor lansate mai ales azi de cei care sunt obişnuiţi să vândă iluzii şi care au adus securitatea alimentară a României la cheremul câtorva traideri, azi bugetul Ministerul Agriculturii a fost suplimentat cu 3,4 miliarde lei. Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu sa mai făcut de mulţi ani”, a anunţat, vineri seară, ministrul Adrian Oros.

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat

Potrivit acestuia, suplimentarea bugetului permite şi efectuarea plăţilor în avans pentru campania din 2020.

”Precizez că am făcut demersuri la Comisie ca subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisie, suntem pregătiţi. Ne permite să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, dar şi de cei din apicultură, pierderi din cauza pandemiei”, a ami declarat ministrul.

Acesta a explicat că a solicitat CE ca subvenţiile să fie plătite mai devreme cu o lună. ”Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani. Ne permite să facem plăţile în avans pentru subvenţiile din campania 2020. Vreau să fac o precizare: am făcut demersurile la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisiei. Suntem pregătiţi. De asemenea, ne permitem să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări şi de cei din apicultură, pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei de Covid-19”, a spus Oros.

Citește și: Orban: ‘Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.