Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Bode, despre Duminica Floriilor: Frontiera cu Ungaria, tranzitată de aproape 1000.000 de persoane

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că în weekendul de Florii ceremoniile religioase s-au desfăşurat fără incidente majore şi au fost date puţine amenzi. "Pe parcursul weekendului care s-a încheiat a existat o presiune crescută în zona frontierei de stat, în special la graniţa de vest", a explicat el, potrivit news.ro.

Lucian Bode a afirmat, în debutul videoconferinţei cu prefecţii, că weekendul trecut au acţionat 60.000 de efective ale MAI.

"Am acţionat cu aproape 60.000 de efective, media zilnică fiind de aproximativ 20.000 de efective în weekendul care s-a încheiat. Am constatat cu bucurie faptul că ceremoniile religioase s-au desfăşurat fără incidente majore, am avut o participare de aproximativ 730.000 de persoane, înregistrându-se o incidenţă scăzută de sancţiuni contravenţionale. O altă zonă de competenţă asupra căreia vă solicit o atenţie deosebită o reprezintă fenomenul infracţional cu violenţă care se află în continuare pe un trend descendent, la fel cum se află şi cel al accidentelor rutiere grave, ceea ce pe de o parte validează ofertele intreprinse în ultima perioadă, iar pe de altă parte ne obligă la menţinerea unui ritm susţinut în aceste domenii”, a declarat Lucian Bode.

El a precizat că weekendul trecut a fost aglomeraţie la frontiera cu Ungaria, tranzitată de aproape 100.000 de persoane.

"Pe parcursul weekendului care s-a încheiat a existat o presiune crescută în zona frontierei de stat, în special la graniţa de vest, la frontiera cu Ungaria înregistrându-se aproape 100.000 de persoane cu 45.000 de mijloace auto din care pe sensul de intrare 58.000 de persoane. Pentru a preveni timpii mari de aşteptare în vamă se impune intensificarea măsurilor specifice în punctele de trecere a frontierei de stat. Vrem să evităm producerea de aglomerări de persoane, de mijloace auto, să fluidizăm tranzitul şi să reducem perioada petrecută pentru formalităţile de intrare. Acest lucru s-a reuşit, vă dau exemplu la Nădlac 2, dacă vineri seara timpii de aşteptare erau până la 120 de minute, am ajuns sâmbătă, sâmbătă spre duminică, la maxim 40 de minute”, a explicat Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.