Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Energiei anunță că a găsit SOLUȚIA pentru salariile minerilor care s-au blocat în subteran

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a explicat joi de ce s-a ajuns la neplata salariilor minerilor și care este soluția, după ce circa 100 de mineri s-au blocat în subteran în formă de protest.

„Complexul Energetic Hunedoara a beneficiat de un ajutor de stat pentru programul de restructurare. Acel program de restructurare nu a fost facut, in 2018 CEH a intrat in insolventa, si acum Complexul este in procedura de reorganizare, iar Comisia Europeana a cerut returnarea ajutorului de stat si este acum condusa de un administrator judiciar si un alt administrator special din partea ministerului energiei. De ce s-a ajuns la neplata salariilor? Pentru ca din productia de carbune si din vanzarea de energie electrica nu au ajuns veniturile pentru plata salariilor. Solutia este pe ordonanta 60, procedura este destul de stufoasa. Am urnit-o din loc, suntem de o saptamana in discutii cu expertii sa facem reorganizarea CEH, asta inseamna ca termocentrala de la Paroseni care este retehnologizata impreuna cu cele 4 mine este un activ functional energetic, va fi data in plata catre ANAf, ANAF o transmite catre Ministerul Energiei care o capitalizeaza si o repune in circuit.

Maine la ora 10.00 ma intalnesc cu o delegatie a liderilor din Valea Jiului, vin oamenii la minister sa discute. Azi in sedinta de Guvern am modificat prin ordonanta legea prin care statuta ca fondul de garantare a creantelor salariale si companiile in insolventa erau excluse. Permitem acum sa se poata achita pana la 3 salarii restante”, a declarat ministrul Energiei la Antena 3.

Aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au protestat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, din cauza întârzierilor salariale, după ce în urmă cu o zi peste o sută de mineri de la Lupeni s-au blocat în subteran nemulţumiţi de întârzierile salariale şi ale altor plăţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.