Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Intră la vânzare motocicleta zburătoare: Poate fi condusă de oricine și nu necesită licență de pilot

Captura YT
motocicleta zburatoare

Avioanele cu propulsie electrică cu decolare și aterizare verticală (evtol), mașini zburătoare, pentru profani, sunt o idee a cărei vreme nu a sosit încă, dar se apropie cu pași repezi. Multe firme se luptă între ele, oferind proiecte care variază de la drone multirotor la scară mare, trecând prin lucruri care seamănă cu pânze de păianjen rigide, până la hibrizi de aripă fixă/elicopter.

Cu toate acestea, niciunul dintre acestea nu va fi o berlină de familie de tip Jetson, cu tata (sau chiar mama) la comenzi. Cei care le vor pilota vor avea nevoie de o licență de pilot. Probabil că majoritatea vor fi folosite inițial ca taxiuri aeriene, conform The Economist.

În schimb, o companie și-a păstrat poziția și a dus la bun sfârșit proiectul inițial de a crea ceva ce poate fi achiziționat și pilotat de către oameni. Helix este un vehicul cu un singur loc, așa că "motocicletă zburătoare" ar putea fi o denumire mai exactă. Cu toate acestea, a fost atent conceput de producătorul său, Pivotal, cu sediul în Silicon Valley, pentru a se încadra în normele americane privind aeronavele ultraușoare. Asta înseamnă că oricine, cu sau fără licență de pilot, poate zbura cu el deasupra zonelor neconstruite.

Pivotal, anterior denumită Opener până pe 5 octombrie, când a fost dezvăluit Helix, a fost înființată de Marcus Leng, un inginer mecanic originar din Canada.

În 2011, Marcus Leng a fondat și ulterior a vândut o companie de producție. Pasionat dintotdeauna de domeniul zborului, el a realizat câteva calcule pe un plic care sugerau fezabilitatea ridicării unei aeronave cu oameni folosind motoare alimentate de baterii litiu-ion.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.