Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru RECUNOAȘTE, în sfârșit, că sunt peste 1.700 de paturi de terapie intensivă GOALE, doar pentru pacienții cu COVID-19

Facebook
nelu tataru

Numărul de paturi de terapie intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias" şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş" din Bucureşti va fi suplimentat în perioada următoare, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi că, în acest moment, la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, dintre care o jumătate sunt în spitale care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Citește și: Tudorel Toader, atac fără precedent la Olguța Vasilescu! Cum s-ar fi opus fosta șefă a Muncii transpunerii Directivei privind spălarea banilor

"La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la 'Elias' şi la 'Matei Balş' va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie", a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat, duminică, la Iaşi, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iaşi.

Citește și: Marcel Vela face schimbări majore! Ordin privind preschimbarea permiselor eliberate de alte state .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.