Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Ciucă face un gest neobișnuit: Ce a putut să le transmită românilor, chiar la TVR

gov.ro
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis românilor un mesaj de încredere la final de an şi le-a mulţumit pentru efortul făcut în această perioadă de pandemie. Un gest rar al unui politician, ținând cont de comportamentul lui Klaus Iohannis și al altor lideri politici, care au ales să îi certe pe români în acești ani pandemici pentru nesupunere la restricții sau pentru că nu se vaccinează când li se ordonă. ”Faptele trebuie să ne caracterizeze”, a subliniat prim-ministrul care a mai precizat, la final, că îşi va petrece noaptea dintre ani în familie.

Nicolae Ciucă le-a mulţumit, la TVR 1, joi seară, românilor care au înţeles măsurile de limitare din perioada de pandemie.

Citește și: VIDEO - Nicolae Ciucă: 'Nu sunt un politician experimentat, dar am înțeles că politica nu este arta compromisului'

”Vreau să le mulţumesc tuturor pentru efortul pe care l-au făcut în aceşti aproape 2 ani de când ne confruntăm cu această pandemie. La fel ca cetăţenii, am familie, ştiu care au fost trăirile în momentele de izolare, ştiu care sunt efectele acestor limitări. Câteodată este nevoie şi de aceste limitări pentru că o facem spre binele nostru. Motiv pentru care le mulţumesc pentru că au înţeles şi au contribuit la măsurile pe care instituţiile statului le-au luat”, a declarat Nicolae Ciucă, fiind rugat să transmită un mesaj românilor, la final de an.

Ciucă le-a mai transmis românilor să aibă întredere şi speranţă.

Citește și: VIDEO Nicolae Ciucă, despre relația cu Florin Cîțu, criticul său: 'Nu am mai avut timp să ajung la sediul partidului'

”Pentru anul viitor îi rog să aibă încredere şi speranţă că nu vom precupeţi niciun efort pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am asumat. Este o chestiune, nu vreau să promit nimic. Promisiunile de la acest nivel probabil se vor vedea sau nu se vor vedea niciodată. Faptele trebuie să fie cele care ne caracterizează pe fiecare dintre noi şi orice decizie pe care o luăm, nu va produce efecte în perioada imediat următoare. Sunt decizii care produc efecte în timp. Este clar că nu putem să reparăm şi să rezolvăm ceea ce nu s-a rezolvat în ani de zile. În schimb putem să punem la dispoziţie ce e mai bun în noi să creăm acel cadru atât pentru râmânii din ţară, cât şi pentru românii din afară li să demonstrăm că România este capabilă să se schimbe, România este capabilă să se transforme, România este capabilă să aibă propriul obiectiv şi să îşi joace rolul pe care îl are în interioriul Uniunii Europene, în interiorul NATO”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai precizat că pe viitor românii vor fi consultaţi în deciziile pe care guvernul va intenţiona să le ia.

Citește și: VIDEO Nicolae Ciucă nu se grăbește să numească ministru în locul demisionarului Florin Roman: 'Să putem să avem o analiză la nivelul partidului'

”Suntem o ţară care avem relevanţă, nu putem trece peste acest dat. Dar aici o vom face, aşa cum am spus, rugându-i pe cetăţenii români să aibă încredere că tot ceea ce ţine de noi vom face şi asigurându-i totodată că îi vom invita la dialog, să fie parte la decizie. Este adevărat că în această perioadă am luat nişte decizii că a trebuit să acoperim, cum spuneam, partea aceasta de timp în care nu s-au realizat obiectivele pe care ni le-am propus. Însă am discutat şi în Guvern, orice decizie trebuie să meargă în transparenţă publică, să aibă contribuţia mediului asociativ, a societăţii civile”, a declarat Ciucă.

Întrebat unde îşi va petrece noaptea dintre ani, dacă la Bucureşti sau într-un alt loc din ţară, Nicolae Ciucă a declarat că va fi alături de familie.

”Cu familia. Nu stau în Bucureşti, dar cu familia, da”, a declarat Nicolae Ciucă.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.