Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Ciucă îl pune la punct pe Vasile Dîncu, urmașul său la MAPN, pe tema MiG-urilor 21 Lancer: 'E vorba despre o suspendare temporară'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Vasile Dîncu este contrazis de șeful său! Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că este vorba de o suspendare temporară a zborurilor MiG-21 LanceR anunţată de Ministerul Apărării pentru a putea fi efectuată o analiză tehnică şi verificări pentru a se asigura că aeronavele pot zbura în siguranţă. „Nu înseamnă renunţarea la capabilitate”, a adăugat şeful Executivului. Asta, după ce urmașul lui Ciucă în fruntea MAPN a declarat că MiG-urile 21 Lancer trec în conservare.

„Am înţeles că e vorba despre o suspendare temporară. Asta nu înseamnă renunţarea la capabilitate. E vorba de o analiză începută cu mai mult timp în urmă şi se doreşte finalizarea tuturor factorilor tehnici pentru a fi siguri că nu mai avem incidente ca cele care s-au întâmplat nu cu mult timp în urmă şi în acest sens trebuie să luăm în calcul că MiG 21 sunt intrate în dotarea Armatei Române cu mai bine de 50 de ani în urmă. E nevoie să facem cu adevărat o analiză şi o evaluare a tuturor parametrilor tehnici ai acestei aeronave, astfel să fim siguri că ea mai poate să zboare în deplină siguranţă.”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat vineri, după vizita făcută la Fabrica de ulei Bunge Buzău, despre subiect.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce a dat ordin, în plin război, ca MiG-urile 21 Lancer să nu mai zboare: 'Nu le trecem la fier vechi, MiG-urile trec în conservare'

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat suspendarea, începând de vineri, a activităţilor de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR, măsura fiind luată "având în vedere incidenţa considerabilă a evenimentelor şi accidentelor de aviaţie înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime şi aeronave avariate sau distruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.