Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O balenă cu cocoaşă a apărut lângă Statuia Libertăţii sau One World Trade Center

O balenă cu cocoaşă şi-a făcut apariţia marţi în largul portului New York, spre suprinderea privitorilor, care au fotografiat-o pe fundalul unor monumente emblematice precum Statuia Libertăţii sau One World Trade Center, informează Reuters.

''Balena a venit la vreo 300 de metri de provă'', a povestit Bjoern Kils, în vârstă de 41 de ani, care a fotografiat mamiferul cu o lungime estimată la 12 metri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Garda de coastă a Statelor Unite a confirmat informaţiile privind prezenţa balenei, dar a spus că se va implica doar dacă mamiferul se va prinde în vreo plasă de pescuit sau va fi ameninţat de vreun alt pericol.

''Suntem atenţi, dar este destul de obişnuit ca balenele să-şi facă apariţia acolo'', a declarat pentru Reuters subofiţerul Anthony Pappaly.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

În ultimii ani, peste 10 balene cu cocoaşă au fost zărite în apele New York-ului, potrivit datelor autorităţilor regionale, unele apropiindu-se până la 500 de metri de plaja din Rockaway, Queens.

Kils, care transportă cu ambarcaţiunea sa, New York Media Boat, echipe de jurnalişti şi fotografi ai unor reviste, a spus că a zărit balena marţi, în jurul orei 10 a.m., în apropierea Ellis Island.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP

Acesta a încercat imediat să avertizeze alte ambarcaţiuni să nu se apropie pentru a-i oferi spaţiu suficient prin care să poată înota prin The Narrows, o strâmtoare care separă Staten Island de Brooklyn şi care apoi se deschide în Oceanul Atlantic.

''Partea bună este că în contextul COVID nu există prea mult trafic de ambarcaţiuni în regiune, iar balena are toate şansele de a ajunge înapoi în ocean'', a spus Kils, într-o declaraţie făcută telefonic din barca sa.

Citește și: Noi reguli de Sărbători! Principalele măsuri care vor trebui respectate în Biserică

Timp de mai multe ore, balena a ieşit la suprafaţă aproximativ la fiecare minut, trecând prin dreptul liniei de ţărm a New York-ului, cu clădiri emblematice precum Empire State drept fundal.

''În timp ce treceam prin dreptul Statuii Libertăţii, şi-a scos de două ori coada din apă'', a spus Kils.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.