Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Orban avertizează: Blocarea moțiunii e neconsituțională. Explicațiile liderului PNL

Facebook
Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat că această propunere și decizie luată, joi, de BPR este profund neconstituțională.

„Astăzi o majoritate din BPR, pe care o puteți constata singuri, a decis amânarea dezbaterii și votului pe moțiunea de cenzură, ultilizând ca temei conflictul juridic de natură constituțională declanșat de guvernul României prin prim-ministrul Florin Cîțu cu Parlamentul, cu privire la depunerea moțiunii de cenzură. Poziția mea a fost foarte clară: am fost prezent și nu am votat această propunere. Nu pentru că îmi doresc să se voteze moțiunea de cenzură mai repede, ci pentru că această decizie luată de BPR este profund neconstituțională”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că dacă cineva ar fi avut răbdare, măcar colegii săi de partid „mai înfierbântați” să-și aducă aminte anul 2020 ar fi știut cu precizie din decizia CCR că invocarea declanșării conflictului juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament nu poate să oprească moțiunea de cenzură.

„Ca prim-ministru la guvenului PNL, în august 2020, când PSD a inițiat moțiune de cenzură împotriva cabinetului pe care îl conduceam, eu însumi am invocat un astfel de conflict constituțional cu privire la procedura legată de depunerea moțiunii de cenzură. În cuprinsul decizie a CCR, care a constat că nu există un conflict juridic de natură constituțională, CCR a spus foarte clar că Parlamentul a procedat corect în derularea procedurii moțiunii de cenzură”, a explicat Orban, precizând că atunci a fost o decizie a CCR care „oarecum a fost împotriva unui conflict juridic de natură constituțională pe care l-a declanșat ca prim-ministru”.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.