Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Poate văd și politicienii: Zeci de preoți s-au dus să doneze sânge

preot donare sânge

Peste 20 de preoți au mers, joi, la la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava pentru a dona sânge și plasmă covalescentă.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, joi, 28 ianuarie 2021, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Fundația Umanitară Nord 2001 și cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, a demarat prima acțiune de donare de sânge a acestui an, la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Proiectul de solidaritate umană îşi propune creşterea rezervelor de sânge de la nivelul centrului prin atragerea unui număr cât mai mare de donatori, scrie arhiepiscopiasucevei.ro.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

Acțiunea Campaniei „Sânge pentru viață” a debutat la ora 10:00, când Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat slujba de sfințire a Centrului de transfuzii, iar preoți din cadrul Centrului Eparhial Suceava au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești. În cuvântul de la final, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că de-a lungul timpului Biserica s-a implicat în numeroase proiecte de acest fel și a vorbit despre importanța acestui act de într-ajutorare, fără a aștepta o răsplată din partea oamenilor, a autorităților, aceasta venind de la Dumnezeu. „E un lucru firesc pe care nu trebuie să-l scoatem în evidență. Îl va scoate Dumnezeu dacă va crede de cuviință. Spun că este un lucru firesc, pentru că este un semn văzut, un semn palpabil al grijii și atenției pe care trebuie să o avem noi față de cel de lângă noi.”

Citește și: Rareș Bogdan spulberă Avocatul Poporului și CCR-ul! ‘Anularea pensiilor speciale a fost o promisiune făcută românilor și am respectat-o!’

Reprezentanți ai sectoarelor și departamentelor Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, clerici și mireni, precum și părinți de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou au donat sânge și plasmă convalescentă Covid-19, urmând ca în zilele și săptămânile următoare, preoți și credincioși din cuprinsul județului să le urmeze exemplul.

Directorul Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava, dr. Maria Pilat, a adus mulțumiri organizatorilor și a făcut un apel la nivelul întregului județ, dat fiind faptul că numărul donatorilor, în comparație cu anul precedent, a scăzut cu peste 30 de procente. Centrul garantează recoltarea în siguranță, iar personalul medical ia măsuri suplimentare de protecție.

Citește și: Ieșire a Adinei Alberts în privința Ivermectinei! Nu este cancerigenă și este o ‘tâmpenie’ că produce orbire

Medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, a scos în evidență faptul că sistemul medical se confruntă cu o adevărată criză, la nivel național, în ceea ce privește stocul de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.