Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Principesa Margareta, la conferința dedicată vârstnicilor: 'Societatea are nevoie să înțeleagă valoarea și nevoile oamenilor ajunși la o vârstă înaintată'

principele radu principesa margareta familia regala

Cea de a VI-a ediție a conferinței naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României, a avut loc la Teatrul Național București, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a cerut autorităților publice și societății civice să ofere o mai mare atenție seniorilor României.

”În România, populația vârstnică numără astăzi 3,8 milioane persoane, iar principalele lor probleme sunt lipsa resurselor pentru o viață decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar și singurătatea care afectează unul din doi seniori.

”Astăzi sărbătorim pe cei 3,7 milioane de seniori ai României. Vârsta a treia este un timp în care respectul, prețuirea și atenția celor din jur îți pot însenina inima și readuce speranța.

Societatea românească are nevoie să înțeleagă valoarea și nevoile oamenilor ajunși la o vârstă înaintată și să le răspundă cu suflet!

Este momentul să oferim seniorilor noștri motive pentru a rămâne activi și pentru a da valoare experienței lor de viață. Este important să le înlesnim participarea la viața comunității și să îi sprijinim în asumarea unul nou rol în societate.

Seniorilor singuri vulnerabili este nevoie să le asigurăm îngrijire, resurse, multă blândețe și momente de bucurie.

Instituțiile publice, organizațiile non-guvernamentale și companiile pot foarte bine colabora pentru ca seniorii să aibă în țara noastră o viață împlinită și demnă.”, a transmis Custodele Coroanei.

Marius Budăi, ministrul Muncii, neurochirurgul Leon Dănăilă și Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, au fost printre personalitățile care au vorbit despre rolul și însemnătatea vârstnicilor în societatea românească.

În acest context, “Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este un eveniment de referință pentru instituțiile, companiile sau organizațiile care pot propune soluții și pot schimba situația vârstnicilor din România.

Experți din sfera publică, socială sau medicală, la nivel national și international, au oferit cele mai actuale statistici despre populația vârstnică, soluții inovative și eficiente testate în țară și în străinătate și exemple de bune practici în domeniul senectuții, care ar putea fi implementate în comunitățile celor preocupați de creșterea calității vieții vârstnicilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.