Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Raed Arafat le cere românilor atenție deosebită: Fără grătar la pădure, fără țigări aruncate pe geamul mașinii

raed arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, le cere românilor să fie parteneri loiali ai autorităților în încercarea de a preveni incendiile de vegetație în perioada de vară, când temperaturile ridicate favorizează răspândirea rapidă a flăcărilor. Arafat subliniază că trebuie evitate tradiționalele grătare la pădure și chiar aruncarea țigărilor pe geamul mașinii în mers.

„Apelul nostru în mod deosebit către populație este evitarea sub orice formă a aprinderii focului unde este vegetație uscată, în zonele împădurite, în orice zonă în care poate să ducă la izbucnirea unei incendiu. Astfel de acțiuni pot să ducă la pierderi de vieți omenești. Parteneriatul cu populația este foarte important. Rugămintea nostră este pentru toți: nu aprindeți vegetația uscată, nu curățați terenurile folosind focul și turiștii să nu aprinsă foc în zonele împădurite și în zonele în care merg. Acest lucru este foarte important pentru că uneori, chiar dacă ți se pare că l-ai stins, rămâne ceva și duce la apariția unui incendiu. Încă un lucru: nu aruncați țigările pe geamul mașinilor, mai ales în zonele montane. O țigară care a rămas aprinsă și ajunge la vegetația uscată poate să producă un incendiu”, a declarat Arafat.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, mircuri seară, măsuri care se vor aplica pe toată durata verii, când sunt emise coduri meteorologice. Acestea au fost prezentate de secretarul de stat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.