Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Renate Weber, înainte de o nouă cerere de revocare: Am fost sunată! Ar fi păcat să nu fie sesizată CCR

Facebook
Renate Weber

Renate Weber a dezvăluit, luni seara, că a fost sunată de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei de la PNL, că marți este convocată la Palatul Parlamentului, unde a fost depusă o nouă cerere de revocare a sa, după ce rapoartele de activitate pe anii 2018, 2019 și 2020 au fost respinse de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

PSD a anunțat, deja, că va sesiza CCR în urma procedurii din Parlament, iar Renate Weber a precizat că ”ar fi mare păcat dacă nu s-ar merge la CCR” pentru că procedura a fost ”categoric neconstituțională”.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban nu se lasă și încearcă iar să o demită pe Renate Weber, după respingerea raporturilor de activitate chiar și de pe timpul lui Victor Ciorbea

”Sunt două lucruri distincte. Procedura din Parlament, de azi, nu e constituțională. Avocatul Poporului prezintă raportul în fața plenului. Eu nici nu am fost invitată să îl prezint. Mie nu mi s-a adus la cunoștință absolut nimic.

E o acțiune de intimidare a instituției. Eu am făcute ce mi-au sugera oamenii din instituție. Credeți că angajați vor mai avea curaj în viitor să mai facă ceva?

Am fost sunată, în această după amiază, de doamna senatoare Scântei și mi-a spus că s-a depus o nouă cerere de revocare. Eu știam că era deja una. Mâine dimineață birourile permanente se vor întâlni și voi fi chemată la comisiile juridice.

Nu pot sesiza CCR. Doar un număr de 25 de senatori sau 50 de deputați pot să sesizeze CCR. Nu este în puterile mele nici să decis. Ar fi mare păcat dacă nu s-ar merge la CCR. Acțiunea de azi este categoric neconstituțională.

Vom vedea ce se întâmplă (n.r. dacă va fi dată afată).”, a spus Renate Weber la TVR 1, în emisiunea ”România9” realizată de Ionuț Cristache.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți seara, că dacă majoritatea parlamentară va forța schimbarea Avocatului Poporului el va vorbi cu comisarii europeni. În plus, PSD va ataca decizia la Curtea Constituțională a României.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu, după ce Ludovic Orban a anunțat revocarea Avocatului Poporului: 'Să nu creadă că eu nu voi vorbi cu comisarii europeni și cu CE'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.