Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Sculptura din bronz 'Fearless Girl' va rămâne încă 11 luni în faţa Bursei de pe Wall Street

france24.com
wall street sua

Sculptura din bronz "Fearless Girl" va rămâne în faţa sediului Bursei de pe Wall Street, unde a fost instalată pentru prima dată în 2018, pentru cel puţin încă 11 luni, potrivit Comisiei de Design Public a Primăriei din New York, relatează EFE.

Comisia a informat că în umătoarele şase luni va studia posibilitatea ca oraşul să achiziţioneze această sculptură ce sfidează egalitatea de gen pentru a intra astfel în colecţia sa permanentă, potrivit Agerpres.

În 2017, statuia din bronz a fost instalată în faţa celebrului taur de pe Wall Street, iar un an mai târziu a fost mutată în faţa Bursei de Valori din New York.

Statuia "Fetiţei Neînfricate", realizată de sculptoriţa americano-uruguayană Kristen Visbal, a fost instalată în ajunul Zilei Femeii, fără să aibă avizele corespunzătoare.

Câteva zile mai târziu, autorităţile oraşului New York au anunţat că această amplasare este temporară şi că ulterior i se va găsi un alt loc.

Sculptura a fost relocată în spaţiul actual în 2018 şi a obţinut un permis pentru trei ani, care a expirat la sfârşitul anului 2021.

În prezent există o dispută legală între Kristen Visbal şi compania care a comandat statuia, State Street Global Advisors, privind drepturile de proprietate ale sculpturii care cântăreşte 113,4 kilograme şi măsoară 1,21 metri.

Artista doreşte ca statuia să fie donată oraşului New York şi a lansat recent o petiţie în acest sens pe site-ul 'change.org' care a fost semnată de 849 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.