Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Serviciul Ucrainean de Informații: 'Armata rusă a fost instruită să împuște civili în Ucraina'

www.kyivindependent.com
SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lansat un videoclip cu un prizonier rus care a declarat că armata rusă are instrucțiuni directe de a împușca civili în Ucraina. „Armata Rusă are o instrucțiune directă de a împușca civili în Ucraina. Aceeași carte albă pentru împușcătură îi este acordată armatei ruse, care refuză să omoare femei și copii. Unul dintre invadatorii ruși vorbește despre acest lucru în videoclipul SBU”, a spus Serviciul de Securitate al Ucrainei, relatează Ukriform. De cealaltă parte, Rusia susține în repetate rânduri că nu atacă civilii și acuză partea ucraineană că se folosește de civili.

Serviciile de securitate ucrainene susțin că soldații ruși  au primit ordin ca locuitorii din Harkov, care au încercat să plece, au fost împușcați.

„Dar când forțele de securitate ucrainene au ajuns la fața locului și a izbucnit o bătaie, doi ruși au mers în ajutorul femeii rănite. Colegii lor nu au apreciat o asemenea manifestare a umanității și au deschis focul singuri. O femeie și un ofițer au fost uciși, iar soldatul din videoclip a fost rănit la picioare. Și a supraviețuit, pentru că a fost luat de fiica ucrainenei asasinate”, au informat serviciile speciale.

SBU a remarcat că soldatul rus este în prezent un martor important la atrocitățile armatei Rusiei, care sunt documentate de anchetatorii SBU și vor fi aduse în judecată. „Răzbunarea pentru războiul din Ucraina este inevitabilă! Și victoria noastră este la fel de inevitabilă! Slavă Ucrainei”, a adăugat SBU. SBU a adăugat în comunicat și o filmare cu mărturia soldatului rus.

Vezi și: Civilii, victime sigure în război: Rusia și Ucraina se acuză reciproc de blocarea coridoarelor umanitare . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.