Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Stare de urgenţă în California: Pompierii se luptă să stingă zeci de incendii, pe fondul temperaturilor caniculare record

twitter
incendiu grecia

Pompierii se luptau miercuri cu mai multe zeci de incendii pe teritoriul Californiei, afectată de un val istoric de caniculă, care a provocat pene de curent şi l-a determinat pe guvernatorul statului să declare stare de urgenţă, informează AFP.

Vegetaţie calcinată, autovehicule şi locuinţe distruse de flăcări; incendiile au devorat până în prezent cel puţin 48.500 de hectare în California, inclusiv în zone aflate în apropiere de Los Angeles şi San Francisco, potrivit departamentului de luptă împotriva incendiilor din acest stat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Mii de persoane au trebuit evacuate pe o rază de câţiva kilometri nord şi sud de San Francisco, unde se află două dintre cele mai mari focare identificate de pompieri: ''SCU Lightning Complex'' şi ''LNU Lighning Complex'', înglobând mai multe incendii care ard de luni.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a instituit marţi stare de urgenţă pentru ''a se asigura de disponibilitatea resurselor vitale necesare combaterii'' acestor incendii, ''exacerbate de efectele caniculei istorice de pe coasta de vest şi a vânturilor susţinute''.

California se confruntă de o săptămână cu un val de căldură fără precedent, temperatura înregistrată duminică în Valea Morţii ajungând la 54,4 grade Celsius, valoare care ar putea deveni, în cazul omologării, a treia cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Terra.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

Aproape 30.000 de locuinţe din California au rămas fără curent, potrivit site-ului Poweroutage.us, numeroase instalaţii electrice fiind afectate de supraîncălzire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.