Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/Sute de persoane protestează față de Guvern, pe aeroportul internațional din Hong Kong

Big Bus Tours
Hong Kong

Sute de persoane s-au adunat vineri pentru a protesta pe aeroportul internațional din Hong Kong, într-o serie de proteste față de actualul Guvern, relatează MEDIAFAX.

Mulți din protestatari stăteau așezați pe podeaua holului principal al aeroportului, în timp ce unii dintre ei țineau pancarte cu diferite sloganuri.

Manifestațiile au fost organizate înainte de protestestele anticipate pentru sâmbătă, în pofida unei interdicții date de Guvern.

Protestele de sâmbătă sunt planificate să înceapă în districtul Yuen Long, unde demonstratarii anti-Guvern au fost atacați săptămâna trecută.

Înregistrările video au arătat mai mulți bărbați îmbrăcați în tricouri albe și având măști pe fețe, care au atacat protestatarii cu bâte de fier și bețe.

Citește și: DOLIU în PSD - Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

Cel puțin 45 de persoane au fost grav rănite în urma incidentului. Protestatarii au acuzat că atacatorii au fost plătiți și au acuzat autoritățile că nu i-a protejat.

Departamentul de poliție de la Hong Kong a interzis protestele organizate pentru sâmbătă. Cu toate acestea, demonstratarii prezenți vineri au făcut apel oamenilor să iasă în continuare pe străzi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.