Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un meteorit a iluminat cerul nopții în China: Locul în care a căzut rămâne un mister

www.iflscience.com
meteorit

Un meteorit a iluminat vineri cerul nopții în provincia chineză Jilin dar locul în care a căzut nu a fost încă identificat de cercetători, arată cotidianul britanic Mirror, potrivit MEDIAFAX.

Mai multe înregistrări de supraveghere au surprins momentul în care cerul nopții este iluminat brusc de o explozie. Lumina crește și descrește în intensitate. Potrivit cercetătorilor ar fi fost vorba despre un meteorit care a intrat în atmosfera terestră și a explodat înainte să se prăbușească în provincia Songyuan, Jilin.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Explozia a fost înregistrată în jurul orei 12.16, în noaptea de 11 octombrie. Explozia a fost remarcată de locuitori din mai multe orașe, printre care Harbin, Changchun și Shenyang.

Un grup de cercetători de la Muzeul din Jilin a demarat căutările pentru obiectul misterios, dar nu a fost identificat locul impactului.

Orașul Jilin, fosta capitală a provinciei din nord-estul Chinei s-a confruntat cu mai multe căderi de meteoriți de-a lungul timpului, în 1976 fiind descoperit un corp ceresc de 1,770 de kg, acesta fiind păstrat în prezent la Muzeul meteoriților din localitate și constituind cel mai mare meteorit cercetat vreodată pe Pământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.