Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Uraganul Eta a făcut dezastru: Aproape 200 de morți

uragan

Uraganul Eta a lăsat în urma sa cel puţin 150 de morţi şi dispăruţi în Guatemala, cel mai grav bilanţ din America Centrală, înainte de a se întoarce în Marea Caraibilor unde, după ce a scăzut în intensitate până la nivel de depresiune tropicală, se va intensifica, ameninţând Cuba, Jamaica şi Florida, informează AFP.

În total, Eta s-a soldat cu circa 200 de morţi şi dispăruţi şi cu mii de sinistraţi în şapte ţări din America Centrală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

În nordul Guatemalei, o alunecare de teren a îngropat aproape complet satul indigen Queja, din regiunea centrală Alta Verapaz.

"Bilanţul (încă) neoficial este de aproximativ 150 de morţi", a declarat preşedintele Guatemalei, Alejandro Giammattei, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Inundaţiile şi drumurile blocate au împiedicat echipele de salvare să ajungă joi în sat, însă o echipă a armatei a reuşit să se deplaseze până acolo vineri şi să caute supravieţuitorii printre dărâmături, a precizat el.

Una dintre cele mai puternice furtuni care au afectat America Centrală în ultimii ani, Eta a atins uscatul marţi în Nicaragua cu puterea unui uragan de categoria a 4-a, însoţită de viteze ale vântului de 241 de kilometri la oră, înainte de a slăbi din intensitate pe măsură ce s-a deplasat peste Nicaragua şi Honduras.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Ploile torenţiale aduse de Eta au afectat şi Costa Rica, Panama, El Salvador, dar şi Mexicul, unde autorităţile din Chiapas, unul dintre cele mai sărace state din ţară, au anunţat descoperirea a cel puţin 20 de morţi, în principal victime ale râurilor ieşite din matcă.

Se aşteaptă ca uraganul să lovească Cuba duminică, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, şi ameninţă sud-estul Mexicului, Jamaica, Insulele Cayman şi sudul Floridei.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.