Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIEDEO Un pelican a înghiţit un telefon mobil, smuls de la o turistă, crezând că este un peşte: O tânără a băgat mâna pe gâtul păsării și a recuperat aparatul

Un pelican înfometat, care a smuls telefonul mobil din mâna unei femei crezând că este un peşte, a fost tratat cu succes de specialiştii unui Centru de conservare a animalelor din sudul Floridei care i-au salvat viaţa, au informat miercuri mass-media locale citate de EFE.

Văzând că pasărea nu se simte bine, femeia, se pare o turistă, a folosit un alt telefon pentru a suna la Centrul de conservare a vieţii sălbatice din Florida. Specialiştii s-au deplasat la baza sportivă Upper Keys şi au transportat pelicanul la centrul situat la 120 de km sud de Miami, informează agerpres.ro.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Emma McCarthy, o angajată a centrului specializată în îngrijirea păsărilor, şi tehnicianul Adam Manglitz au lucrat împreună pentru a extrage telefonul din stomacul păsării într-o operaţiune reuşită.

Într-o înregistrare video prezentată de instituţie se vede cum tânara McCarthy îşi introduce braţul drept - până la umăr - în pliscul pelicanului, care a nu a opus rezistenţă, şi scoate telefonul.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

"Era acoperit de solzi de peşte şi viermi, aşa că a fost destul de neplăcut", a declarat Jordan Budnik, directorul centrului, care a precizat că telefonul nu funcţiona.

Pelicanii au esofagul şi stomacul de mari dimensiuni, totuşi a fost aleasă pentru această intervenţie o fată cu mâinile mai mici, precum tânăra McCarthy, pentru a nu mai fi nevoie să se anestezieze pasărea.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

"Hrănirea animalelor sălbatice are consecinţe pe termen lung, acestea obişnuindu-se cu prezenţa oamenilor care le oferă de mâncare", a avertizat Budnik.

Deşi există aproape 40 de specii care trăiesc în arhipelagul Florida Keys, Budnik a declarat că pelicanii sunt păsările care ajung cel mai frecvent la centru, deoarece suferă leziuni ale stomacului, înghiţind pungi sau carcase de peşti aruncate de oameni.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.