Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorii electricieni au început cursurile în prima clasă în sistem dual susţinută de E-Distribuţie Muntenia la Colegiul Tehnic Energetic București

stiripesurse.ro
Giorgios Stassi

Într-o perioadă în care deficitul de forţă de muncă se accentuează, o generaţie de viitori electricieni se pregăteşte la Colegiul Tehnic Energetic București, cu sprijinul E-Distribuţie Muntenia, într-o clasă pe modelul implementat cu success în Occident.

Prima clasă în sistem dual pentru tineri electricieni, susținută de E-Distribuție Muntenia, a început luni cursurile la Colegiul Tehnic Energetic București. Programul își propune să ofere elevilor acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distributie, precum și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat în sectorul energetic.

La deschiderea anului școlar de la Colegiul Tehnic Energetic a fost prezent și Georgios Stassis, Country Manager Enel România. Conform oficialului companiei, o astfel de inițiativă este extrem de importantă ținând cont că, în cadrul Enel, peste 200 de electricieni se vor pensiona în următorii cinci ani, iar la nivel național numărul electricienilor care vor ieși la pensie în aceeași perioadă va ajunge la 1000.

Rețeta viitorului în pregătirea specialiștilor

O componentă importantă a programului este pregătirea practică, atât în laboratoarele Colegiului cât și în instalațiile E-Distribuție Muntenia. În primul an al programului, cel puțin 20% din ore vor fi de formare practică în instalațiile E-Distribuție Muntenia, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Muntenia, pregătiți special pentru aceste activități.

Elevii au vizitat ieri și poligonul E-Distribuție, unde vor susține cea mai mare parte a pregătirii practice pe durata cursurilor clasei duale. Aceștia au fost întâmpinați de ministrul Energiei, Anton Anton, împreună cu Federico Panone, director general E-Distribuție.

“Interesul meu este să atragem cât mai mulți tineri către acest domeniu al energiei”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.

content-image

Beneficii pentru elevii care optează pentru învățămâmtul dual

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Muntenia către Colegiul Tehnic Energetic București pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va dubla bursa acordată în sistemul de învățământ profesional de stat.

În plus, E-Distribuție Muntenia va susține diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi de protecţie, masa de prânz în fiecare zi, cheltuielile de transport şi cazare pentru elevii din afara Bucureştiului, abonamente la transportul intern în Bucureşti, vizite de studiu.

După finalizarea programului de trei ani, absolvenții vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice, astfel că vor putea lucra ca electricieni de măsură pe partea de verificare şi recuperare de energie electrică, sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasă tensiune în staţii electrice.

Viitorii electricieni care vor dori să devină lider de echipă vor putea urma cursuri de maiștri, iar cei care doresc să continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat în timp ce sunt angajați. Mai departe, cei care doresc să devină ingineri vor putea urma o facultate de profil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.