Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine Congres 'ideologic' la ALDE? / SURSE

cotidianul.ro
alde tariceanu

O parte din liderii centrali ALDE au declarat marți pentru STIRIPESURSE.RO că se așteaptă ca partidul să se întâlnească într-un Congres care să stabilească poziționarea formațiunii pe scena politică înainte de cele două runde de alegeri locale și parlamentare.

Potrivit surselor citate, în partid a existat o discuție despre „poziționarea ideologică” a formațiunii încă de anul trecut, după ieșirea ALDE de la guvernare, iar tema se află încă pe agenda ALDE. În ceea ce privește sigla și numele ALDE, sursele citate au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că nu există nicio grabă cu schimbarea lor.

Conducerea lărgită ALDE se va întâlni miercuri, în Parlament, în cadrul Delegației Permanente Naționale. Printre temele care ar putea intra pe agenda ședinței, au declarat sursele citate, se află strategia ALDE pentru participarea în alegerile locale și parlamentare. De principiu, în partid s-a discutat că ALDE va merge cu candidați proprii, dar sunt permise și înțelegeri punctuale cu alte partide pentru susținere încrucișată (primar-viceprimar) în anumite localități.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat recent că își dorește ca sloganul partidului în anul electoral 2020 să fie „Fără incompetenți în funcțiile publice”.

Vezi si: Calculele din Parlament: 4 scenarii explozive analizate în laboratoarele partidelor pentru anticipate și două tururi .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.